Nieuws uit Diksmuide

Diksmuide

Nieuws uit Diksmuide

Man wordt onwel en overlijdt in centrum Diksmuide

18/06/18 10:03 - Een man is maandagochtend omstreeks half acht overleden in het centrum van Diksmuide. Omstaanders en hulpdiensten probeerden de oude man, die onwel was geworden in de Pervijzestraat, nog te reanimeren, maar zonder succes.

Nieuw fietspad verbindt IJzertoren met Dodengang

18/06/18 02:57 - Een fietspad verbindt de IJzertoren met de Dodengang via een doortocht onder de Hoge Brug. Het fietspad, een investering van 1,2 miljoen euro, is twee kilometer lang en hangt deels boven de oevers van de IJzer.

Brandweer moet uitrukken om slang te vangen

16/06/18 12:34 - In het West-Vlaamse dorpje Keiem (Diksmuide) werd de brandweer vrijdag opgeroepen om een slang te vangen.

Samen schoolgerief kopen

16/06/18 02:57 - SamenSterker heeft een selectie gemaakt van de meest gevraagde schoolbenodigdheden en voor zo’n vijftig basisartikelen koppelden ze er zeer lage prijzen aan. Behalve de online-inschrijvingen rolt SamenSterker ook offline de actie uit via lokale vrijwilligers. Voor Diksmuide is dat Bieke Moerman, Tuinwijk 76, tel. 0485-13.90.14.

Veel geld voor Vrije Basisschool

15/06/18 02:57 - Vlaams minister voor Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zorgt via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs voor een subsidie van 533.356 euro voor de Vrije Basisschool in Vladslo.

Winnaars van Stappenclash krijgen prijzen

15/06/18 02:57 - Tijdens de maand mei hebben 114 sportievelingen meegedaan aan de Stappenclash. In totaal hebben de deelnemers 36.116.554 stappen geregistreerd, een gemiddelde van 12.640 stappen per persoon. De hoofdprijs is een Bongobon van 189,90 euro voor Eric Pynebrouck. De waardebonnen van zestig en tachtig euro gaan naar Filip Hosten, Marcella Onraedt, Bart Raepsaet en Marieke Dejaegher.

Viergeslacht in de familie Obin

15/06/18 02:57 - De landbouwersfamilie Obin heeft een viergeslacht. Jules Obin is geboren op 27 mei. Hij is het eerste zoontje van Pieter Obin (29) en Cindy Rommelaere. Grootvader is Martin Obin (59) en overgrootvader is Roger Obin (89). De kleine spruit is genoemd naar de vader van Roger Obin.

Verwaarloosde kapel is in oude glorie hersteld door groep vrijwilligers

14/06/18 20:11 - Een aantal vrijwilligers hebben de Vliegenierskapel in Kaaskerke opgekuist. De herinneringskapel staat er al jaren verwaarloosd en verwilderd bij. Auteur André Gysel lanceerde onlangs nog een oproep om het monumentje onder handen te nemen. Die is blijkbaar niet in dovemansoren gevallen. Aanvankelijk was niet bekend wie de kapel onder handen nam, maar nu blijkt het initiatief uit te gaan van de leden van de Facebookgroep ‘Vriendenrkring Wereldoorlog 1914’.

Groot mysterie: verwaarloosde kapel is in oude glorie hersteld, maar niemand weet wie het deed

14/06/18 10:35 - Een geheimzinnige goede ziel heeft de Vliegenierskapel in Kaaskerke opgekuist. De herinneringskapel staat er al jaren verwaarloosd en verwilderd bij. Auteur André Gysel lanceerde onlangs nog een oproep om het monumentje onder handen te nemen. Die is blijkbaar niet in dovemansoren gevallen.

Sporting Keiem ontvangen in stadhuis

14/06/18 02:57 - Sporting Keiem is met eer ontvangen in het stadhuis. De voetbalclub speelde kampioen in de derde provinciale afdeling en promoveert naar de tweede provinciale divisie in dezelfde reeks. Ook voetbalclub KSVD speelt al in de tweede afdeling, zodat Diksmuide zich voorbereidt op een derby. Zal Diksmuide de infrastructuur in Keiem opwaarderen of deelt KSVD het stadion aan de Pluimstraat?

Zelf nieuws uit Diksmuide?
Deel ervaringen over DiksmuideDiksmuide

„ Woonplaatsen.be gidst u door Diksmuide! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken